Gougeres

Gougeres
  1. おいしそう!

料理紹介

Great for an appetizer at a party! Perfect with white Wine :)

★材料

  • Butter

    110g

  • Water

    250cc

  • Flour

    250cc

  • Egg

    4

  • Dijon Mustard

    1 tsp

  • Dry mustard

    1 tsp

  • Salt

    1.5 tsp

  • Cheese (grated)

    1.5 cup

★作り方

(30分~1時間)

  1. 1.

    Melt butter & water in a saucepan and bring to a boil.

  2. 2.

    Off heat, add flour. Turn on flame and mix until mass formed

  3. 3.

    Off heat add one egg at a time and mix well.

  4. 4.

    Add mustard, salt and cheese and taste to correct seasoning

  5. 5.

    Spoon onto a baking sheet and cook 210C for 30 min.

  6. 6.

    Remove from oven, pierce with a small knife to let steam out

  7. 7.

    Return to turned off oven for 10 min.

★ワンポイントアドバイス

I usually mix gruyer cheese and parmesan cheese to make this! I recommend swiss cheese.

Foodieさん

Foodieさん

最初の仕事は金融、そして商社、でもやっぱり料理とワインが大好きで今は食関係の仕事をしています。週末は結婚式場でフランス料理を作り、平日は家庭料理を教えたり、レシピ開発、レシピの翻訳等をしています。毎日楽しいです☆簡単で美味しいので私のレシピ是非試して下さい!