普段のマッシュポテトにひと手間加えたレシピ。
香りもよく、お肉料理の付け合せにとても合います。
ワインとの相性も抜群です!
★材料
(4人分)
baking potatoes(ベイクドポテト)
2 1/2 pounds
salt(塩)
1 1/2 teaspoon
butter(バター)
4 tablespoons
milk(牛乳)
1/2 cup
sour cream(サワークリーム)
2/3 cup
chopped basil(バジルみじん切り)
1/2 cup
★作り方
(15~30分)
1.
In a saucepan combine potatoes (peeled and cut into 1-inch cubes) with enough water to cover by 1 inch and add 1 1/2 teaspoons salt. Bring to a boil, reduce heat to a simmer, and cook until potatoes are fork-tender, about 15 to 20 minutes.
2.
Drain potatoes in a colander. Add butter and milk to the saucepan and heat until butter is melted. Return potatoes to the saucepan, add sour cream, and mash with a potato masher until desired smoothness is achieved. Season with more salt (if necessary) and black pepper. Stir in chopped basil and serve immediately.
3.
(日本語)
カットしたジャガイモを入れた鍋に十分芋が浸る+α程の水を張り、塩を入れ茹であげ水を切る。
4.
バターとミルクを入れ、バターが溶け出したら3のを入れる。サワークリームを入れ、ポテトをマッシュする。塩味が足りなければ足し、こしょうで味を調える。最後にバジルを絡めて出来上がり。
★ポテトを茹でるのが面倒であればスチームしてもいいですよ!
★ハンドミキサーを使うと簡単です。
★私のブログ内の「Red Wine Beef Shank 」と合わせるのにお勧めのサイド。
★小さくパックして冷凍保存も可能。
普段のマッシュポテトに飽きてしまったアメリカ人達でも喜んで食べてくれました!
じゃがいもはお腹に溜まりますが完売。